Weegschaal kalibreren, keuren en ijken
Kalibratie voor nauwkeurige wegingen

Kalibreren, justeren, ijken, keuren: allemaal begrippen die u tegenkomt in de weegwereld. Waar het om gaat is dat uw weegschaal nauwkeurig het juiste gewicht aangeeft. Wanneer u de weegapparatuur gebruikt voor handelsdoeleinden (als het om geld gaat) moet uw weegschaal voldoen aan wettelijke eisen: 'geijkt zijn'. De overheid laat dat steekproefgewijs onaangekondigd controleren door het Agentschap Telecom.
EBW is een door het Nederlands Meetinstituut gecertificeerd 'erkend keurder' en verzorgt de kalibratie en/of ijking van uw weegapparatuur graag al dan niet in combinatie met (half)jaarlijks onderhoud. De overheid heeft het toezicht op wettelijk geijkte schalen opgedragen aan het Agentschap Telecom.
U ontvangt van ons een keurrapport voor uw eigen administratie of voor uw kwaliteitscontroleur, per post of per email in PDF.

Een onnauwkeurige weegschaal kan uw klant, afnemer, maar ook uzelf benadelen en dus geld kosten. Ook wanneer de weegschaal niet voor handelsdoeleinden wordt gebruikt, is het verstandig deze regelmatig te laten kalibreren. Afwijkingen kunnen immers ook leiden tot fouten in uw productieproces.
Ook het kalibreren van weegbruggen verzorgen wij voor u. Daarbij werken wij samen met Kalibra: een optimale combinatie van veel vakkennis en de juiste apparatuur. Meer informatie? Mail of bel ons!